Logo

Æbleskiver 1952

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Æbleskiver som de skulle være i 1952 - De serveres med sukker, æblekompot eller syltetøj. 
Husmødrenes kogebog.

125 g

hvedemel

½ tsk Fermin (bagepulver)

1 tsk kardemomme

1,5 dl mælk

0,5 dl øl

2 æg

50 g margarine

1 spsk. sukker

¼ tsk. salt

ca. 50 g fedtstof (evt. palmin) til bagning

 

Hvedemelet sigtes med bagepulver og kardemomme og røres med mælken.

Øl, æggeblommer og det smeltede margarine samt sukker og salt tilsættes.

Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i dejgen.

Fedtstof til bagning smeltes i en kasserolle, dejgen hældes i en kande og hældes, derfra op i æbleskive panden, hvori der først er hældt rigeligt smeltet fedtstof.

Æbleskiverne vendes, når de begynder at stivne og lægges, efterhånden som de er færdige, på et fad, der kan holdes varmt i en ovn eller på en asbestplade over gassen.

De serveres med sukker, æblekompot eller syltetøj.

Husmødrenes kogebog; 1952

 

Tips: Asbestplader er i dag erstattet af varmeplader.

--

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.468 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Romersk is-punchEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• FrugtspidEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sorbet med lime og bananEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• RomfromageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os