Logo

Æbleskiver 1952

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbleskiver som de skulle være i 1952 - De serveres med sukker, æblekompot eller syltetøj. 
Husmødrenes kogebog.

125 g

hvedemel

½ tsk Fermin (bagepulver)

1 tsk kardemomme

1,5 dl mælk

0,5 dl øl

2 æg

50 g margarine

1 spsk. sukker

¼ tsk. salt

ca. 50 g fedtstof (evt. palmin) til bagning

 

Hvedemelet sigtes med bagepulver og kardemomme og røres med mælken.

Øl, æggeblommer og det smeltede margarine samt sukker og salt tilsættes.

Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i dejgen.

Fedtstof til bagning smeltes i en kasserolle, dejgen hældes i en kande og hældes, derfra op i æbleskive panden, hvori der først er hældt rigeligt smeltet fedtstof.

Æbleskiverne vendes, når de begynder at stivne og lægges, efterhånden som de er færdige, på et fad, der kan holdes varmt i en ovn eller på en asbestplade over gassen.

De serveres med sukker, æblekompot eller syltetøj.

Husmødrenes kogebog; 1952

 

Tips: Asbestplader er i dag erstattet af varmeplader.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.157 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?







Effektiv reklame - klik her