Safangule pærer klarer desserten. Eller læg dem i en fin glaskrukke med låg og bind et silkebånd omkring, så har du en fin værtindegave. Her har vi brugt asiatiske nashi-pærer, men andre sorter kan også bruges. 
 
4-6 pærer 
7 dl vand 
2 dl sukker 
½ g safran 
1 kanelstang 
1 lille stykke frisk ingefær 
200 g ricotta eller mascaopone 
frisk mynte 
 
Bring vandet i kog med sukker, safran, kanelstang og ingefær. 
Skræl pærerne, men lad stilkene blive siddende. 
Læg forsigtigt pærerne i lagen og lad dem simre i 10-15 minutter. 
Tag pærerne op, men lad lagen koge, til den bliver sirupsagtig. 
Læg pærerne i lagen igen, mens den køler af, så optager de mere smag. 
Server pærerne med ricotta eller mascarpone samt mynte. 
Dryp lagen over.