Logo

Æbletimbale med råcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 Personer

4 små æbler
2 spsk citronsaft
1 tsk kanel
1 spsk sukker
40 g hasselnødder
2 dl honning
1 spsk smør
2 dl hvedemel
Råcreme:
3 æggeblommer
50 g sukker
1/4 l piskefløde
1 tsk vanilje

Smuldr smørret i melet. Saml dejen med lidt vand og stil den koldt.
Skræl æblerne og befri dem for kernehuset. Skær æblerne i tynde skiver og stænk dem med citronsaft. Steg æblerne et øjeblik i lidt smør og drys med kanel og sukker.
Læg æblerne i fire smurte forme (timbaleform), gem nogle skiver og hak dem.
Hak nødderne.
Varm honningen med smør og lad det koge nogle minutter. Sæt ovnen (almindelig ovn) på 200ºC.
Lav et hul i midten af æblerne i formene. Fordel de hakkede nødder og æbler i dette. Hæld honningen over.
Rul dejen ud og læg den som et låg på hver form. Tryk dejen godt fast og bag timbalerne ca. 20 minutter ved 200ºC., i almindelig ovn.

Råcreme:
Pisk æggeblommer og sukker til hvidt skum. Pisk fløden lind.
Rør æggemasse samt den piskede fløde sammen og smag til med vanilje.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.096 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ferskner bagt med fyldHvis man vil lave denne ret med bagte fyldte ferskener med danske blåbær er i sommer...
• Risalamande med kirsebærsauceHusk at gemme en hel smuttet mandel i skålen med risalamande - og at købe mandelgave
• Frugtdessert råEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ferskner bagt med fyldHvis man vil lave denne ret med bagte fyldte ferskener med danske blåbær er i sommer...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os