Logo

Ægte Dresdner Stollen - tysk julekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ægte Dresdner Stollen - tysk julekage

# Ingredienser

1 kg hvedemel
70 g gær
½ tsk sukker
½ l mælk
125 g sukker
vaniljekorn fra 1 stang vanilje
lidt stødt muskat
lidt stødt nellike
400 g smør
100 g mandler
400 g rosiner
200 g korender
150 g sukat
100 g pomerans
500 g marcipanmasse
Smeltet smør til at pensle kagen med efter bagning
flormelis
 
* Tilberedning
Sigt melet, lav en fordybning og kom smuldret gær, sammen med ½ tsk sukker og 
lidt af mælken i og lav en lille fordej i midten.
Dejen skal hæve lidt. 

Bland hvedemel i fordejen, og lidt efter lidt sukker, vaniljekorn, muskat, nellike, 
afkølet smeltet smør samt hakkede mandler.

Ælt dejen til den er glat og skinnende.
Til sidst blandes rosiner, korender, finthakket pomerans og sukat i.
Kom et klæde over dejen, og lad den hæve ca. 30 minutter.

Herefter æltes dejen igen og efterhæver 45 min.
Rul herefter dejen ud på et bord og fyld den med marcipan.
Derefter foldes den sammen på midten.
Fold dejen sammen igen, på samme måde, klem kanterne lidt sammen.

Kagen kommes på en bageplade beklædt med bagepapir og 
bages i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 50-60 min.

Mens kagen endnu er varm, smøres smeltet smør over kagen, der drysses med flormelis.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 10.663 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1328810-12-2021 11:17:15 madABC.dk
Hej Maria - med 500 g marcipan er det ikke nødvendigt at tilsætte mandelolie, så drop den. God jul.
1328710-12-2021 11:01:43 maria Lyhne
hvilken volume skal mandelolien rumme??

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her