Logo

Ørreder med persillesmør +Arme riddere med brombærsoftice

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ørreder med persillesmør +Arme riddere med brombærsoftice

Ørreder:

4 ørreder (ca. 1 kg)

75 g smør med persille

½ tsk groft salt

Citrondressing:

1 spsk friskpresset citronsaft

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

2 spsk olie

3 spsk vand

Spinatsalat:

1,5 liter groftrevet frisk spinat (ca. 150 g)

1 finthakket rødløg (ca. 75 g)

Tilbehør: 1 kg kartofler

 

Ørreder: Skær hoved, hale og finner af ørrederne og skyl fiskene godt.

Kom 1 tsk smør med persille i hver ørred.

Læg hver fisk midt på et stykke alufolie (ca. 30 x 40 cm) og drys med salt.

Pak alufolien tæt om fiskene, så ingen væde trænger ud.

Læg ørrederne i et ovnfast fad og kog dem midt i ovnen ca ½ time på 225°C.

Rør resten af smørret op, kom det i en skål og stil tildækket i på køl i ½ time.

 

Citrondressing: Pisk citronsaft, salt og peber sammen.

Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i.

 

Spinatsalat: Fordel spinaten i et fad og drys med rødløg.

Hæld dressing over salaten lige inden serveringen.

 

Tips: Retten kan også tilberedes i mikrobølgeovn: Fordel ørrederne i 2 fade (ca. 12 x 24 cm). Dæk dem med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn - 1 fad ad gangen i mikrobølgeovnen: Ca. 3 min. ved fuld effekt.

 

Energiindhold pr portion: 2418 kJ
Energifordeling: Protein: 23%, Kulhydrat: 35%, Fedt: 42%

Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 45 min

 

Arme riddere med brombærsoftice

4 skiver franskbrød eller grovbrød

1 dl skummet- eller minimælk

4 tsk stødt kanel

4 spsk sukker

Brombærsoftice:

200 g frosne brombær

2 dl ymer

3 spsk sukker

Pynt: frisk frugt, fx brombær

friske citronmelisseblade

 

Læg brødskiverne på en stor tallerken og hæld mælken over.

Bland kanel og sukker sammen. Vend brødet i mælken.

Tag brødet op af mælken og vend det i kanelsukkeret.

Læg brødskiverne på en plade beklædt med bagepapir.

Brun brødskiverne midt i ovnen 10-12 min. ved 250°C - til de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs.

 

Brombærsoftice: Kom alle ingredienser i en skål og blend med en stavblender, til en ensartet softice.

 

Tips: Franskbrødet kan skæres i trekanter før servering eller du kan stikke runde riddere ud af franskbrødet og servere med softice på toppen. Hindbær eller jordbær kan også bruges til softice. Syltetøj kan bruges i stedet for softice.

Hvis du vil ned i vægt, kan du spise en ridder med 2 spsk brombærsoftice.

 

Tips: Steg brødet på en varm pande, med en smule smør, i stedet.

 

Energiindhold pr portion: 1360 kJ
Energifordeling: Protein: 12%, Kulhydrat: 74%, Fedt: 14%

Fryseegnet: Ikke afprøvet, Tilberedningstid: 30 min

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Oksetyndstegsfilet i ovn med squashgratinEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Citron-frugtisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Portions-fløderand med frugtDen danske fløderand er her lavet i portionsglas og er blødere, end hvis den var lavet i...
• Oldemors råcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os