Logo

Ananas bagt med vanilje

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ananas bagt med vanilje er en dejlig opskift på en lækker dessert. Karamellen giver frugten en dejlig sødme. Perfekt som sommmerdessert.

En dekorativ dessert med både syrlighed og sødme.

 

Karamel:
130 g sukker
1 stang vanilje
4 skiver, frisk ingefær
1 hel stjerneanis
2,5 dl vand
½ banan, most med en gaffel
2 spsk mørk rom

 

1 stk ananas, stor, moden, men fast

2 stænger vanilje

 

Lav først karamellen.

Kom sukker på en pande, og sæt det over svag varme.

Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud, og skær stængerne midt over.

Læg dem til side til senere.

Lad sukkeret karamellisere, til farven er mørk gylden, lidt som rav.

Tilsæt hurtigt vaniljekorn og -stænger, ingefær og stjerneanis.

Tilsæt umiddelbart derefter vand for at hindre, at karamellen bliver alt for mørk. Bring igen karamellen i kog, tilsæt den moste banan og til sidst rom.

Hæld karamellen i en skål, dæk den til med husholdningsfilm, og stil den til side. Forvarm ovnen til 180 grader.

 

Skræl den modne ananas, så der ikke længere er små, uønskede dele af skrællen tilbage på frugten.

Skær de tre vaniljestænger i halve, og stik hver halvdel ind i frugten, jævnt fordelt, og så stangen stikker ud.

Stil frugten i et ildfast fad, og hæld karamellen gennem en si over den skrællede ananas, så den dækker.

Sæt frugten i ovnen, og lad den bage ca. 1 time, indtil den har fået en smuk farve.

Sørg for undervejs at hælde karamellen over frugten med en ske .

Skær ananassen, varm eller kold, ud i skiver, og servér dem fx med creme anglaise med stjeneanis.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.893 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Svesker i portvin med sprød marengsDessert med svesker i portvin, marcipan, og mandler - øjeblikkelig fest i munden
• Honningis med ribsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Vaniljeyoghurt med jordbærPrøv at servere friske jordbær med rørt yoghurt i stedet for fløde. Det smager himmelsk
• Svesker i portvin med sprød marengsDessert med svesker i portvin, marcipan, og mandler - øjeblikkelig fest i munden
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os