Logo

Ananas med grønne peberkorn og orangekaramel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ananas med grønne peberkorn og orangekaramel

Trækul:      Direkte

Gas:           Direkte/middel varme

Forberedelse: 5 minutter. Stegetid: 6-7 minutter

 

1 tsk grønne peberkorn i lage, afdryppede og hakket groft

4 tykke skiver frisk ananas

2 tsk sukker

Orangekaramel:

125 g sukker

1 appelsin, skal og saft

½ dl fløde

Serveres med vaniljeis af god kvalitet

 

A. Gnid peberkornene ind i begge sider af ananasskiverne.

Drys sukker på skivernes ene side.

 

B. Læg ananasskiverne med den sukrede side nedad midt på stegeristen.

Grill dem direkte over middel varme i 6-7 min., eller til de har fået farve.

 

C. Orangekaramel: Hæld sukker, appelsinskal og 2 spsk koldt vand i en lille kasserolle.

Bring det langsomt i kog, og lad det koge i 4-5 min., til det bliver gyldent.

Tag kasserollen af varmen og rør appelsinsaft og fløde i karamelmassen.

Sæt kasserollen over varmen igen og lad karamelmassen simre under omrøring, til den er glat.

 

D. Anret ananasskiverne på hver sin tallerken med et par kugler vaniljeis ovenpå og hæld den varme orangekaramel over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.157 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her