Logo

Appelsin-chokoladecreme er en lækker og festlig dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Appelsin-chokoladecreme er en lækker og festlig dessert

 

En lækker chokoladedessert med et strejf af appelsin - det er en let og festlig dessert - og så smager den himmelsk.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 5 min. Ikke fryse-egnet. 3-4 personer

 

#

125 g mørk chokolade

1 pasteuriseret æg (½ dl)

2 spsk sukker

1 usprøjtet appelsin

1 dl mælk

evt. 1 spsk appelsinlikør

Pynt: piskefløde

*

 

Sauter skalotteløg og hvidløg bløde i en stor gryde med smør.

Krydr med salt og peber og hæld vin eller vand ved.

Giv det et opkog og læg muslingerne i gryden.

Lad dem dampe under låg til de åbner sig ca. 5-8 min.

Tilsæt hakket persille og server i dybe skåle med citronbåde, fritter og sauce.

 

Hak chokoladen groft.

Pisk ægget sammen med sukker, fintrevet appelsinskal og appelsinsaft (½ dl).

Varm mælken op til lige under kogepunktet.

Tag gryden af varmen og smelt chokoladen i mælken.

Pisk chokolademælken i æggecremen og tilsæt evt. likør.

Fordel cremen i 3-4 små glas og stil dem koldt indtil servering.

Pynt evt. med flødeskum ved servering.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 481 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?