Logo

Appelsin-nøddeis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(6 personer)
 
300 g valnøddekerner
saft fra 2 appelsiner
1-2 appelsiner til pynt
4 cl Cointreau / Grand Marnier
3 æggeblommer
90 g sukker
4 dl piskefløde
100 g sukker til karamel
 
2/3 af valnødderne snittes fint.
Pres saften af 2 appelsiner, bland det med likøren og mariner valnødderne heri i et døgn.
Æggeblommer og sukker piskes sammen.
Fløden piskes let og vendes i.
Valnødderne og marinaden blandes i.
Isen fyldes i por­tionsforme og fryses.
Sukkeret smeltes lysebrunt på panden og valnødderne ven­des heri.
Læg dem på bagepapir og lad dem tørre.
Skær appels­inskal i tynde strimler (undgå den hvide inderskal), blancher dem og stil dem til tørring på et varmt sted en times tid.
Isen vendes ud af formene og serveres med appelsinbåde, karamelliserede valnødder og strimler af appelsin-skal på top­pen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.281 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Koldskål med fløde og ymerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Banan med yoghurt iscreme og karryI denne opskift skal bananerne grilles til de er helt sorte. Bananerne serveres med...
• Makronis med chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Koldskål med fløde og ymerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os