Logo

Appelsin-nøddeis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(6 personer)
 
300 g valnøddekerner
saft fra 2 appelsiner
1-2 appelsiner til pynt
4 cl Cointreau / Grand Marnier
3 æggeblommer
90 g sukker
4 dl piskefløde
100 g sukker til karamel
 
⅔ af valnødderne snittes fint.
Pres saften af 2 appelsiner, bland det med likøren og mariner valnødderne heri i et døgn.
Æggeblommer og sukker piskes sammen.
Fløden piskes let og vendes i.
Valnødderne og marinaden blandes i.
Isen fyldes i por­tionsforme og fryses.
Sukkeret smeltes lysebrunt på panden og valnødderne ven­des heri.
Læg dem på bagepapir og lad dem tørre.
Skær appels­inskal i tynde strimler (undgå den hvide inderskal), blancher dem og stil dem til tørring på et varmt sted en times tid.
Isen vendes ud af formene og serveres med appelsinbåde, karamelliserede valnødder og strimler af appelsin-skal på top­pen.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.470 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?