Logo

Appelsinfromage som bedstemor lavede den - den SKAL du prøve

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Appelsinfromage som bedstemor lavede den - den SKAL du prøve

 

Gammeldags appelsinfromage som bedstemor lavede den - lækker og luftig. En let og forfriskende dessert, der tilmed er enkel at lave - den SKAL du prøve. Få opskriften her.

Arbejdstid: 40 min. Hviletid: 2 timer Ikke fryseegnet.. 4 personer

 

#

6 blade husblas

3½ dl friskpresset appelsinsaft

3 pasteuriserede æggeblommer

40 g sukker

3 pasteuriserede æggehvider

evt. ½ stang vanilje (kornene)

 

Chokoladeskum:

100 g mørk chokolade (smeltet)

3 pasteuriserede æggehvider

3 spsk sukker

*

 

APPELSINGELÉ: Udblød 2 blade husblas i koldt vand i 5 min.

Knug vandet af og smelt dem i 2 dl appelsinsaft over meget svag varme.

Hæld geléen i bunden af 4 glas og stil dem koldt.

 

FROMAGE: Udblød 4 blade husblas i koldt vand i 5 min.

Knug vandet af og smelt dem i resten af appelsinsaften over meget svag varme.

Pisk æggeblommerne skummende med sukker.

Pisk æggehviden skummende evt. med vaniljekorn.

Vend æggeblomme-skummet og appelsinsaften sammen og vend derefter æggehvideskummet i.

Fordel i glassene og stil dem koldt i ca. 2 timer.

 

CHOKOLADESKUM: Pisk æggehviderne stive og tilsæt gradvist sukkeret.

Vend æggehvideskummet i den smeltede chokolade.

Lad det stivne i en skål i køleskab i ca. 1 time.


Se flere dejlige desserter her


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.657 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her