Logo

Appelsinsalat med vanille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 personer

2 store søde appelsiner
1/2 dl piskefløde
1 vaniljestang
1 tsk sukker

En superenkel men meget delikat dessert. Det er afgørende, at du vælger store, søde og tykskallede appelsiner. Og lige så afgørende, at du omhyggeligt skærer hele den hvide hinde bort.

Skær bund og top af appelsinerne. Skær derefter skallen af appelsinerne med en meget skarp kniv. Det gøres lettest ved at stille dem opret på et skærebræt og skære en bane skræl ad gangen, oppefra og ned. Sørg for, at hele den hvide hinde kommer væk. Skær derefter appelsinerne i tykke skiver og læg dem taglagt i små portionsglas eller skåle. Rør piskefløden ud med sukker og vaniljekorn til sukkeret er helt opløst. Hæld fløden over appelsinskiverne og stil det i køleskabet i mindst en halv time. Syren i appelsinsaften vil nu medvirke til at fløden tykner og bliver mere cremet. Appelsinsalaten serveres iskold.

Hvis du alligevel har en flaske Cointreau, så smager det forrygende med sådan et glas til denne dessert.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.291 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• YmerkoldskålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær softiceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æbler med mandelcreme - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• YmerkoldskålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os