Logo

Banankage varm

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Banankage varm

 

Bløde, delikate bananer med en duft af karamel og rom - alt for lækkert til at modstå. En efterret som tiltaler alle • Bananer indeholder mange vigtige mineraler • Blot 11 g fedt pr. stykke.

Forberedelse 20 min. + afkøling. Tilberedning 20 min. 10 stk.

 

# Råvarer til Banankage varm

10 modne bananer

1 spsk friskpresset citronsaft

3 dl sukker

3 spsk smeltet smør eller margarine

2 spsk mørk rom eller romekstrakt

 

PIEDEJ:

3 dl hvedemel

1 nip salt

6 spsk smør eller margarine

1 dl mager yoghurt naturel

*

 

Fremgangsmåde:

1 Begynd med dejen: bland mel, salt og koldt fedtstof i foodprocessoren.

Tilsæt yoghurten og form dejen til en plade.

Pak den i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 min.

 

2 Skær bananerne i skiver og bland dem med citronsaften i en skål.

Smelt sukkeret uden at røre rundt ca. 10 min. ved jævn varme på en pande der kan gå i ovnen.

Tag panden fra varmen.

 

3 Læg bananerne i lag oven på det smeltede sukker.

Pres forsigtigt bananerne sammen.

Hæld smeltet fedtstof og rom over.

 

4 Varm ovnen til 225 °C.

Rul dejen ud til en cirkel på et melet bagebord.

Cirklen skal være 2½ cm større end panden.

Læg dejen oven på panden med bananerne i.

Luk til ved at trykke kanterne godt fast.

Sæt stegepanden i ovnen og bag, til dejen er gylden, ca. 20 min.

Lad panden svale af på en rist.

Læg et serveringsfad omvendt over kagen og vend den over på fadet.

 

Tips & råd


Banankage varm 

Tryk forsigtigt bananerne ned med en træske.

Det hjælper kagen med at holde sammen, når den skal vendes ud på et serveringsfad.


Banankage varm 

Anvend et dybt fad med en kant, når kagen skal vendes ud.

Karamellen kan løbe ud over kanten, hvis fadet er helt plant.

 

PR. STK.: Energi: Kcal 411 = kJ 1726

Kulhydrat 74 g Protein 4 g Fedt 11 g (24%) Fibre 3 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.207 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bananbrød med nødderBananbrød kan bruges til mange lejligheder. For eksempel til morgenmad eller til kaffen...
• Bananbrød med nødderBananbrød kan bruges til mange lejligheder. For eksempel til morgenmad eller til kaffen...
• Bananbrød med nødderBananbrød kan bruges til mange lejligheder. For eksempel til morgenmad eller til kaffen...
• Jordbærkoldskål 3Gør jordbærrene til en del af denne skønne koldskål og oplev hvor perfekt det harmonerer
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os