Logo

Bebinca

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bebinca kaldes også bibik, og er en traditionel dessert fra Goa i Indien. Traditionelt har kagen 16 lag og bruges til fejringer som fødsler, bryllupper og lignende.

 

- en helt speciel kage

50 stk æg
2 kilo sukker
50 gram kardemomme
1 kilo hvedemel
1 1/2 liter kokosmælk
et par skefulde ghee (klaret smør)

Blommerne skilles fra æggene. Sukkeret tilsættes. Det bliver pisket til en glat dej. Kardemomme røres i. Hvedemelet vendes i, til der er en glat dej. Så tilsættes kokosmælk, og der røres grundigt.

I en varm, smurt gryde hældes flere skefulde dej som første lag. Gryden dækkes af et låg med brændende kokosskaller på. Varmen bager det første lag. Der kan bruges en grill.

Efter 15-20 minutter smøres ghee på og derpå mere dej. Bebincaens lag bygges op, indtil dejen er brugt.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.535 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hyldeblomst isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Veganske pandekagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær med chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hybentrifli 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os