Logo

Bedstemorkage - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Prøv Bedstemorkagen der laves med æblemos, som et slags marengslåg. I kagen skal der ikke sukker med i stedet sødemiddel. Diabetikere kan altså sagtens nyde et stykke af denne kage. Velbekommen.

 

2 æggeblommer
30 g let mayonnaise
20 g skummetmælkspulver
30 g hvedemel
1/2 dl skummetmælk
1/2-1 tsk SØD
1 tsk vaniljeessens
1/2 tsk mandelessens
10 g bagepulver

Mos
125 g æblemos
2 æggehvider
lidt SØD

Æblemos:
1 æble skæres i små tern og koges møre med lidt citronsaft – og smages til med vanilje.
Dejen røres sammen og hældes i en form.
Bages i en varm ovn ved 180ºC i ca. 20 min.
Når kagen er bagt, lægges de 125 g æblemos ovenpå kagen.
Pisk æggehviderne helt stive, smag til med lidt SØD og læg herefter de stiftpiskede hvider ovenpå æblemosen.
Bages igen i ovnen i ca. 10 min. eller til marengsen er gylden.
Bag den dog ikke for længe, da bliver marengsen som gummi.


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.192 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ris à l'amande - lav fedt %En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Frugt på grillenGrillen holder sig varm længe efter at hovedretten er færdig, og eftervarmen kan vi...
• SkildpaddeisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ris à l'amande - lav fedt %En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os