Logo

Blåbærdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv denne opskrift på blåbærdessert helt uden sukker. I stedet bruges sødemiddel. Prøv den som en dessert, der er let og hurtig at lave, næste gang du har gæster. Velbekomme.


300 g blåbær
sødemiddel svarende til ca 40 g sukker
4 dl surmælksprodukt naturel med højst 1,5 g fedt pr 100 g
1 tsk citronsaft
2 blade husblas
0,75 dl piskefløde
Pynt:
citronmelisse
Evt. blåbær til pynt

*

Sødemiddel hældes over bærrene og stilles i køleskab og trækkes i mindst 3 timer.
Surmælksproduktet hældes op i et kaffefilter og afdryppes i ca 30 minutter.
Hvis man vil pynte med blåbær, tages nogle af de pæneste bær fra, resten moses med en gaffel. Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
Den afdryppede mælkemasse og citronsaft vendes i bærrene.
Det hele blandes godt. Desserten smages til med sødemiddel.
Husblassen tages op af vandet og smeltes i en gryde ved svag varme.
Husblassen piskes i blåbærrene.
Fløden piskes stiv og vendes i.
Blåbær desserten fordeles i 4 portionsskåle.
Desserten stilles i køleskab i mindst 3 timer.
Anretning: Blåbær desserten pyntes med citronmelisse og evt. blåbær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.535 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?