Logo

Blommefromage og karamelsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Formager kendes nok bedst fra citronfromagen, der var meget populær i 90'erne. Fromage smager stadig dejligt og her laves den med blommer i stedet for citron. Server desserten med karamelsauce.

 

 

Fromage:
250 g blommer
30 g sukker
5 dl piskefløde
3 æggeblommer
5 blade husblas
 
Karamelsauce: 150 g flormelis

*
 
Fromage: Der snittes et kryds i hver blomme og blommerne lægges i 1 liter kogende vand i 1 minut.
Skindet trækkes af blommerne og stenene fjernes.
Blommekødet hakkes groft med en kniv og fryses i 1 time.
Husblasen opblødes, presses fri for vand og smeltes.
Æggeblommer og sukker piskes hvidt og blandes med flødeskum.
Husblasen sigtes i blommekødet, mens der røres rundt og ægge-/flødeskummet vendes i.
Fromagen hældes i en form og stilles koldt.

 
Karamelsauce: Flormelisen opvarmes, til den karamelliserer.
Der tilsættes 3 dl vand.
Karamellen koges ind, til den har den ønskede konsistens.
Fromagen vendes ud, og karamelsaucen serveres til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.948 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her