Logo

Blommeis med armagnac

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blommeis med armagnac er en dejlig nem og lækker dessert. Isen skal naturligvis laves i forholdsvis god tid, da den jo skal være frossen ved servering for gæsterne. Server med et par krumkager til.

 

125 g sukker
4 æggeblommer
2 ½ dl mælk
1 stang vanilje
12 stk svesker
17 cl. armagnac

*

Læg sveskerne i blød i 5 cl. Armagnac med lidt vand og sukker.
Mælken koges med vaniljestangen.
Sukker og æggeblommer røres sammen. Den varme mælk tilsættes under omrøring.
Massen opvarmes langsomt under omrøring i en tykbundet gryde.
Afkøles og fryses delvis.
Før massen er helt fast, tilsættes de grofthakkede svesker og isen fryses nu i yderligere 2 timer.
I isafkølede portionsglas lægges 3 kugler is, resten af armagnacen hældes over
- serveres med et par krumkager til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.730 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?