Logo

Blommekage med chantillycreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv denne lækre kage med blommer og chantilly creme næste gang du har gæster. En chantilly creme er egentlig en flødeskum tilsat vanilje. Kagen laves på en simpel bisquitbund af valnøddekerner.

 

Bisquitbunde:
100 g finthakkede valnøddekerner
100 g sukker
2 æggehvider
 
Chantillycreme:
2 ½ dl piskefløde
flormelis
kornene fra ½ stang polynesisk vanilje
 
Tilbehør:
100 g blåbær
250 g sveskeblommer
2 ½ dl vand
150 g farin
½ stang polynesisk vanilje

*
 
Bisquitbunde:  Piske hviderne næsten stive og bland sukkeret i lidt efter lidt til hviderne er helt stive.
Vend de hakkede valnødder forsigtigt i.
Massen smøres på smurt bagepapir og bages lysebrun i 200ºC varm ovn.
Vendes ud på sukkerstrøet bagepapir og udstikkes til fire runde
portionsbunde.

   
Tilbehør: Blåbær og sveskeblommerne, som er skåret i både, overhældes med sukkerlagen som forinden er kogt på vand, farin og den flækkede
vaniljestang. Afkøles.

Chantillycrème: Piskefløden stiftpiskes og smages til med lidt flormelis samt kornene fra vaniljestangen.
 

Anretning: Kagebundene dryppes med sukkerlage.
Blommerne anrettes smukt derpå.
Der toppes med Chantillycrème og pyntes af med blåbær.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.855 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?