Logo

Blommekage med mandel-smuldredej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En blommekage er rigtig lækker når det er sæson for danske blommer fra juli til oktober. Denne kage med blommer og mandel-smuldredej er ganske let at lave så prøv den næste gang du skal have gæster.

 

Dej:
80 g hvedemel
2 skiver tørt hvedebrød
150 g mandler
150 g rørsukker
175 g smør
1 vaniljestang
1 nip fint salt
 
Fyld:
14-16 modne blommer
3-4 sp. rørsukker til at drysse blommerne med
Smør til fadet
Sukker til at drysse fadet med
1 håndfuld pinjekerner
Piskefløde

*
 
Tænd ovnen på 175ºC.
Kom alle ingredienserne til dejen i food-processoren og kør dem til en smuldrende masse.
Skyl, tør og halver blommerne.
Fjern stenene, læg blommerne i en skål og drys dem med sukker.
Smør et ovnfast fad med smør og smuldr dejen hen over.
Drys med pinjekerner og lad kagen bage 3 kvarter til 1 time.
Servér den lun, med let pisket fløde.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.885 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lakrids-isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Blanc manger med frugtBlanc manger er en sød dessert, der som navnet antyder stammer fra Frankrig. Dessserten...
• Marias Himmelske Ferskner En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Lakrids-isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!