Logo

Blommekage med mandel-smuldredej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En blommekage er rigtig lækker når det er sæson for danske blommer fra juli til oktober. Denne kage med blommer og mandel-smuldredej er ganske let at lave så prøv den næste gang du skal have gæster.

 

Dej:
80 g hvedemel
2 skiver tørt hvedebrød
150 g mandler
150 g rørsukker
175 g smør
1 vaniljestang
1 nip fint salt
 
Fyld:
14-16 modne blommer
3-4 sp. rørsukker til at drysse blommerne med
Smør til fadet
Sukker til at drysse fadet med
1 håndfuld pinjekerner
Piskefløde

*
 
Tænd ovnen på 175ºC.
Kom alle ingredienserne til dejen i food-processoren og kør dem til en smuldrende masse.
Skyl, tør og halver blommerne.
Fjern stenene, læg blommerne i en skål og drys dem med sukker.
Smør et ovnfast fad med smør og smuldr dejen hen over.
Drys med pinjekerner og lad kagen bage 3 kvarter til 1 time.
Servér den lun, med let pisket fløde.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.080 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?