Logo

Blommeparfait

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En parfait er en slags is og kan laves med mange ingredienser. Den mest simple er en parfait med vanilje. Her laves isen med blommer og fløde. Isen kan sagtens laves uden en ismaskine.

 

1 l. fløde
2 dl pasteuriserede æggeblommer
450 g sukker
200 g blommer
lidt saft fra bær / frugt


Æggeblommerne piskes hvide.
Sukkeret varmes til sukkerlage med så lidt væde som muligt. (D.v.s., at der
kun skal være væde, så det ikke brænder på).
Den kogende sukkerlage piskes i de stive æggeblommer og stilles straks på
køl.
Når massen er kold, piskes fløde til "let" flødeskum.
Sukker / æggeblommemassen vendes sammen med flødeskum.
Til sidst vendes blommerne (som er en forholdsvis lind grød) sammen, så det hele bliver en homogen masse.
Fryses i små skåle.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.806 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ananas med is og nougatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kold hindbærdrømEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bagt æble med vaniljeyoghurtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ananas med is og nougatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os