Logo

Bondepige med slør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bondepige med slør er klassisk dansk dessert lavet med rugbrød og æbler. Desserten minder om æblekage eller trifli - idet den laves i lag. Desserten smager dejligt og er for mange en nostalgisk sag.


250 g revet rugbrød
25 á 50 g smør eller margarine
25 g sukker
½ kg æbler
50 g sukker
syltetøj
2 ½ dl piskefløde

De skrællede ituskaarne Æbler koges til en ikke for tyk Grød med elller uden vand.
50 g sukker tilsættes.

Brødet ristes på en forud ophedet pande, indtil det er tørt, hvorefter smør og 25 g sukker omrøres heri, og det tages først af panden, når det er koldt og sprødt.

Grød, brød og syltetøj lægges lagvis i en glasskål og pyntes med flødeskum.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 7.472 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?