Logo

Bondepige med slør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bondepige med slør er klassisk dansk dessert lavet med rugbrød og æbler. Desserten minder om æblekage eller trifli - idet den laves i lag. Desserten smager dejligt og er for mange en nostalgisk sag.


250 g revet rugbrød
25 á 50 g smør eller margarine
25 g sukker
1/2 kg æbler
50 g sukker
syltetøj
2 1/2 dl piskefløde

De skrællede ituskaarne Æbler koges til en ikke for tyk Grød med elller uden vand.
50 g sukker tilsættes.

Brødet ristes på en forud ophedet pande, indtil det er tørt, hvorefter smør og 25 g sukker omrøres heri, og det tages først af panden, når det er koldt og sprødt.

Grød, brød og syltetøj lægges lagvis i en glasskål og pyntes med flødeskum.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 7.016 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KirsebærsorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• AppelsinriddereEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• KøromEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kirsebærsauce 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os