Du er her:
Forside
> Brændt crème, mocca-mascarpone is, moccasirup og sprød filo
Brændt crème, mocca-mascarpone is, moccasirup og sprød filo
Print med billeder
Print uden billeder
En typisk vinterdessert - en periode, hvor der ikke er så mange friske råvarer ud over æbler. Sådan en dessert ville jeg ikke drømme om at lave en sommerdag!
Brændt creme:
60 g sukker
½ l. fløde
1 dl æggeblommer
½-1 stang vanilje
Is:
2 dl kaffefløde
125 g sukker
5 æggeblommer
250 g mascarpane creme
1 spsk stærk kaffe
Sirup:
100 g sukker
1 dl vand
½ stang vanilje
1 dl mocca
3 ark filodej
Flormelis
Smør
Is: Kog fløde og sukker op.
Tag halvdelen fra, leger med æggeblommerne og køl af.
Bland den anden halvdel med mascarpane.
Vend begge masser sammen og tilsæt kaffe.
Kør cremen på ismaskine.
Sirup: Kog sukker,. vand og vanilje op.
Tilsæt mocca og kog nedtil siruppen bliver blank.
Brændt creme: Kog fløde, vaniljemarv og sukker op.
Legér med æggeblommer og fordel cremen i 4 forme eller ovnfaste kopper.
Bag cremen i vandbad ved 120º i 30-40 minutter.
Køl af og drys med sukker.
Brænd crèmerne med en gasbrænder eller stil dem under grillen et kort øjeblik.
Sprød filo: Pensl hvert filoark med smeltet smør og drys med flormelis. Læg de 3 ark oven på hinanden og stil på køl, til dejen er "hærdet".
Skær filopladen ud i 4 stykker- runde, aflange, kvadratiske alt efter fantasi - og bag dem gyldenbrune ved 180º.
Dekorer isen med de sprøde filo'er og server omgående.
Tweet
Gem i Min Kogebog
Opret din egen Kogebog
Send opskrift til en ven
Feedback
Print med billeder
Print uden billeder
Forrige: Bruschetta, Lammeryg og Pærer Belle Helene
Næste: Brændte figner
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 2.069 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Ananas-fersken trifli
• Kold mannagrynsbudding
• Baileytærte
• Ananas-fersken trifli
Lav en flot hjemmeside
med dine egne opskrifter
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra madABC.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Kogebog
×
Min Kogebog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Kogebog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Kogebog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Svampe
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Omregn gram til dl
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Fondue
Stegeso
Wok
Trykkoger
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Veganer
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Marie
Hmm min bund er helt skør - ikke hævet og næsten mere en brun æggekage! Er det korrekt med 6 æg?
masaitsiaq
Ved i hvorfor det hedder Amagerkotelet?
Per Larholm
Spørgsmålet er bare - hvor får man frisk svineblod til at lave retten af ???
madABC.dk
Hej John. I opskriften står der at kyllingen skal være grillet. Så er den "gennemstegt" og ikke "gennemkogt". Og jo Kyllingegratin...
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?
Ja, de er gode for mig
Nej, de er for svære at holde
Der er ikke nogen der skal blande sig i, hvad jeg skal spise
Jeg kender dem ikke
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...