Logo

Brændt crème, mocca-mascarpone is, moccasirup og sprød filo

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En typisk vinterdessert - en periode, hvor der ikke er så mange friske råvarer ud over æbler. Sådan en dessert ville jeg ikke drømme om at lave en som­merdag!
 
Brændt creme:
60 g sukker
½ l. fløde
1 dl æggeblommer
½-1 stang vanilje
 
Is:
2 dl kaffefløde
125 g sukker
5 æggeblommer
250 g mascarpane creme
1 spsk stærk kaffe
 
Sirup:
100 g sukker
1 dl vand
½ stang vanilje
1 dl mocca
3 ark filodej
Flormelis
Smør
 
Is: Kog fløde og sukker op.
Tag halvdelen fra, leger med æggeblommerne og køl af.
Bland den anden halvdel med mascarpane.
Vend begge masser sammen og tilsæt kaffe.
Kør cremen på ismaskine.
 
Sirup: Kog sukker,. vand og vanilje op.
Tilsæt mocca og kog nedtil siruppen bliver blank.
 
Brændt creme: Kog fløde, vaniljemarv og sukker op.
Legér med æggeblommer og fordel cremen i 4 forme eller ovnfaste kopper.
Bag cremen i vandbad ved 120º i 30-40 minutter.
Køl af og drys med sukker.
Brænd crèmerne med en gasbrænder eller stil dem under grillen et kort øjeblik.
 
Sprød filo: Pensl hvert filoark med smeltet smør og drys med flormelis. Læg de 3 ark oven på hinanden og stil på køl, til dejen er "hærdet".
Skær filopladen ud i 4 stykker- runde, aflange, kva­dratiske alt efter fantasi - og bag dem gyldenbrune ved 180º.
Dekorer isen med de sprøde filo'er og server omgåen­de.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.069 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?