Logo

Bradepandekage med sommerbær 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bradepandekage med sommerbær 2

 

Sommerluksus til hverdag. Hvis du har en lille portion af flere slags bær, så prøv at bage denne gode hverdag skage.

1 kage, 12-16 stykker Arbejdstid: 30 min. Trækketid: 20 min. Bagetid: 60 min. Fryseegnet

 

#

75 g havregryn

2½ dl mælk

100 g blødt smør

100 g + 2 spsk rørsukker

1 tsk vaniljesukker

1 æg

150 g hvedemel

1 tsk bagepulver

¼ tsk

500 g friske bær; ribs, solbær, hindbær, stikkelsbær, udstenede kirsebær, blåbær, brombær, efter sæson. Brug en eller flere slags bær.

 

Pynt: flormelis

 

Tilbehør:

is, flødeskum eller cremefraiche

*

 

Tænd ovnen på 180 °C.

Smør en bradepande (20x30 cm) med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden.

 

Læg havregryn i en skål.

Varm mælken i en gryde, og hæld det over havren.

Lad det trække i ca. 20 min.

 

Rør smør, sukker og vanilje cremet, og rør ægget i.

Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen sammen med salt og havregrynsmassen.

 

Hæld dejen i formen, og drys med de rensede bær.

Drys 2 spsk rørsukker over bærrene, og bag kagen midt i ovnen i 50-60 min.

Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den tages ud og sættes til afkøling på en rist.

 

Sigt flormelis over kagen, og server den, som den er eller med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 870 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?