Logo

Butterdej med chokolade, nougat og appelsinsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vol-au-vent au chocolat, sauce a l'orange - 6-8 personer

Chokoladecreme:
100 gr chokolade
¼ l piskefløde

Nougatcreme:
150 gr nougat
200 gr konditorcreme
¼ l piskefløde

Appelsinsauce:
2 dl appelsinsaft
70 gr sukker
3 cl Grand Marnier

Butterdej:
500 gr butterdej

Butterdejen udrulles meget tyndt, og bages på begge sider indtil den er lysebrun og tør. Når den kommer ud af ovnen lægges den i let pres med en anden bageplade over.
Til chokoladecremen koges fløden op og chokoladen opløses heri.
Stilles i køleskab til den er helt kold.
Piskes herefter til den er stiv som flødeskum.
Til nougatcremen smeltes nougat'en over vandbad og vendes med konditorcremen. Til sidst vendes den piskede fløde i.

Appelsinsauce:
Appelsinerne vaskes og den yderste skal skrælles med en skarp kniv. Appelsinskallen skæres i fine strimler. Saften presses ud og koges op med sukker, Grand Marnier og den fintskårne appelsinskal. Reduceres lidt og afkøles.

Anretning:
Butterdejen skæres ud i 3 lige lange stykker med en brødkniv.
Lægges sammen med chokoladecreme og konditorcreme. Toppen drysses med kakaopulver. Butterdejsstangen skæres ud i 6 stykker og anrette s på tallerken med appelsinsauce.

TIPS: Butterdejsdesserter og kager skæres bedst ud med en el-kniv. Så knækker butterdejen ikke.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.843 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Grillede I juleaften?

Effektiv reklame - klik her