125 g  bitter chokolade
3 æg, delte
1 dl  piskefløde
100 g  mandariner
Bræk chokoladen i stykker. Læg den i et termål.  Stil dette i en gryde med meget hedt vand, så chokoladen smelter.
Afkøl den smeltede chokolade lidt. Rør æggeblommerne i én ad gangen.
Pisk æggehviderne meget stive. Vend dem i chokoladen.
Pisk fløden til flødeskum. Bland havdelen i chokolade-moussen.
Hæld moussen op i en glasskål.  Stil den meget koldt til den er stivnet.
Pynt med flødeskumstoppe og mandarinstykker. 
Tips:  Chokolade-moussen kan laves på blenderen.
Smeltet chokolade, æggeblommer og fløde blendes først. Derefter tilsættes æggehviderne, mens der stadig blendes.
Chokolade-moussen kan fryses.
Mandarinerne kan ombyttes med appelsintrekanter - efter smag