Logo

Chokoladebudding 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Smager som i gamle dage - denne portion er til 4 buddingspisere.

100 g chokolade (mørk)
2 æggeblommer
4 spsk sukker
½ l mælk
40 g kartoffelmel
1 stang vanilje

Bræk chokoladen i små stykker eller høvl den groft.
Kom æggeblommer og sukker i en skål, pisk med piskeriset eller håndmikseren nogle minutter til massen bliver dejlig cremet.
1 ¼ dl af mælken røres med kartoffelmelet, resten af mælken hældes i en gryde.
Kom chokoladen i.
Flæk vaniljestangen på langs, skrab vaniljen ud og kom den og stangen i mælkegryden.
Kog blandingen op ved middelvarme under omrøring.
Tilsæt kartoffelmelsjævningen og lad buddingen stivne under omrøring.
Tag vaniljestangen op og sluk for komfuret.
Bland æggesnapscremen i, men nu må det ikke koge!
Tage gryden af komfuret, rør et øjeblik til og lad det køle let af.
Nu skylles 4 små forme eller 1 stor form i koldt vand, buddingen hældes i, lad det køle godt af i køleskabet (mindst 1 -2 timer).
Før servering dyppes formene i varmt vand, buddingkanten løsnes med en kniv, der er skyllet i varmt vand, vend buddingen ud på en tallerken.
Server med vaniljesauce eller en sød, 'løst' pisket flødeskum
kj pr. portion: 1400

Tips:
Hvis man vil have buddingen lidt lettere i det, kan man vende stivpisket æggehvide fra
1 æg i blandingen, før den fyldes i formene. Men så bliver det sværere at vende buddingen ud på en tallerken.

Vanillesauce:
½ l mælk røres med 1 tsk kartoffelmel i en gryde.
2 tsk vaniljesukker og korn fra en stang vanilje røres i blandingen.
I en kop piskes 2 æggeblommer (eller 1 helt æg) med 3 spsk sukker, og blandingen røres i mælken.
Så varmes den op og bringes næsten, men virkelig også kun næsten, i kog.
Smager godt varm eller kold - og ikke kun til chokoladebudding.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.315 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kødruller på spid – cevapcici + Tarteletter med søde bærDenne pikante sydøsteuropæiske specialitet vil mange også kende under navnet cevapcici...
• Blanc manger med frugtBlanc manger er en sød dessert, der som navnet antyder stammer fra Frankrig. Dessserten...
• Marengspie med æblerSå god som denne citrus-æblepie er, bliver den snart en storfavorit. Server den varm eller...
• Kødruller på spid – cevapcici + Tarteletter med søde bærDenne pikante sydøsteuropæiske specialitet vil mange også kende under navnet cevapcici...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!