Logo

Chokoladefondue i det fri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g frugt
jordbær
appelsiner
vindruer
udstenet svesker
syltet ingefær
2 dl fløde
2 spsk cognac eller rom
250 g chokolade
 
Nip og skyl jordbærrene og lad dem dryppe tørre i en sigte.
Pil appelsinerne og del dem i fileter.
Skyl vindruerne og nip dem af stilkene.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i en tykbundet gryde ved svag varme på gløderne
Hæld fløden i og rør i chokolademassen, til den bliver blank.
Kom cognac eller rom i og hæld fonduen i en lille fonduegryde.
Stik frugten på fonduegaflerne og dyp dem i chokoladen.
Fonduen kan evt. varmes igen hvis den bliver for kold.
 
Tips: Fonduen kan laves med frisk eller henkogt frugt. Du kan også vælge ananas, stjernefrugt, kirsebær, abrikoser og ferskner. Hvis du bruger henkogt frugt, skal den dryppe godt at i en sigte, inden du skære den i mindre stykker og anretter den i små skåle. Hvis du ikke har en lille fonduegryde, kan et lille ovnfast fad bruges i stedet for. 

Det er hygge i naturen.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.274 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?