Logo

Chokoladefondue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Chokoladefondue 

 

En efterret som alle kan samles omkring - frisk frugt dyppes i lækker varm chokoladesauce. Enkel at lave og hyggelig at servere. En overraskelse • Friskost giver meget kalcium.

• Frugt tilfører vigtige vitaminer og fibre som er gode for fordøjelsen.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 3-4 min. 6 portioner

 

# Råvarer til Chokolade-fondue

½ dl fløde 13%

1 dl farin

2 spsk kakao

100 g mager friskost

2 spsk vaniljesukker

1 kg blandede frugter og bær,

fx æbler, appelsiner, jordbær, kiwi, ananas,

ferskner, nektariner, pærer, kirsebær, bananer

 

* Fremgangsmåde:

1 Pisk fløde, farin og kakao sammen i en lille gryde.

Varm blandingen op under piskning, til den begynder at koge, 3 -4 min.

Tag gryden fra varmen.

 

2 Kør den varme flødeblanding og friskosten i en foodprocessor med kniven monteret.

Tilsæt vaniljesukker og kør massen til den er ensartet og cremet.

Hæld den op i en serveringsskål og hold den varm.

 

3 Arranger frugten på et fad, eventuelt sammen med småkager og vafler.

 

Tips & råd


Chokoladefondue

Saucen kan forberedes op til et døgn i forvejen.

Placer den i en skål og dæk den med plastfolie.

Stil saucen i køleskabet frem til serveringen. Varm den op i vandbad.

 

I stedet for at dyppe frugten i chokoladesaucen, kan du sætte den på træspid, som du lægger på et fad og pensler med den lækre sauce.


Chokoladefondue 

For at frugten skal holde sig frisk - pensl med friskpresset citronsaft.

Det forhindrer at frugten bliver brun.

Størst risiko for misfarvning er der med bananer, pærer og æbler.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 193 = kJ 810

Kulhydrat 33 g Protein 4 g Fedt 5 g (23%) Fibre 7 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 73 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bønne brownieBrownie er en chokoladedessert, som man oftest finder i form af små, kvadratiske stykker....
• Chokolademousse med blåbærDenne chokolademousse er let og luftig, fordi den er lavet med æggeskum i stedet for...
• Chokoladekage for utålmodigeDenne delikate kage tager det kun 15 min. at bage. Den skal skæres i meget tynde snitter,...
• YmerkoldskålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!