Logo

Chokoladeis -

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
200 g Pur Caraïbe 66% cacao
8 dl piskefløde
2 1/2 dl sødmælk 
1 stang polynesisk vanilje eller 2 stænger Bourbonvanilje
8 æggeblommer (160 g)
190 g sukker/rørsukker
 
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Kom piskefløde og mælk i en mellemstor kasserolle.
Flæk vaniljen og skrab kornene ud.
Kom vaniljestang og -korn i kasserollen og bring det op til lige under kogepunktet.
Tag kasserollen fra varmen.
Pisk æggeblommer sammen med sukker.
Hæld lidt - ca. 2 dl - af flødeblandingen ned i æggene og pisk.
Hæld derefter æggene ned i flødeblandingen.
Under konstant omrøring, men med en spatel bringes massen op til en temperatur på max. 85°.
Si massen og hæld den - meget lidt ad gangen og under kraftig omrøring - over chokoladen.
Stil skålen i køleskabet til afkøling.
Frys isen på en ismaskine eller hæld massen i en form og pisk den godt igennem, når isen er blevet grødet.
Sæt den derefter tilbage i fryseren og lad den fryse, til den er fast.
 
Tips: Isen kan også sma­ges til med whisky!
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.432 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lakrids-isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Blanc manger med frugtBlanc manger er en sød dessert, der som navnet antyder stammer fra Frankrig. Dessserten...
• Marias Himmelske Ferskner En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Lakrids-isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!