Logo

Chokoladeis -

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
200 g Pur Caraïbe 66% cacao
8 dl piskefløde
2 ½ dl sødmælk 
1 stang polynesisk vanilje eller 2 stænger Bourbonvanilje
8 æggeblommer (160 g)
190 g sukker/rørsukker
 
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Kom piskefløde og mælk i en mellemstor kasserolle.
Flæk vaniljen og skrab kornene ud.
Kom vaniljestang og -korn i kasserollen og bring det op til lige under kogepunktet.
Tag kasserollen fra varmen.
Pisk æggeblommer sammen med sukker.
Hæld lidt - ca. 2 dl - af flødeblandingen ned i æggene og pisk.
Hæld derefter æggene ned i flødeblandingen.
Under konstant omrøring, men med en spatel bringes massen op til en temperatur på max. 85°.
Si massen og hæld den - meget lidt ad gangen og under kraftig omrøring - over chokoladen.
Stil skålen i køleskabet til afkøling.
Frys isen på en ismaskine eller hæld massen i en form og pisk den godt igennem, når isen er blevet grødet.
Sæt den derefter tilbage i fryseren og lad den fryse, til den er fast.
 
Tips: Isen kan også sma­ges til med whisky!
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.507 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Banyuls med hvid chokolade og jordbærSpændende dessert med banyulsboller serveret i kræmmerhus samt hvid chokolademusse,...
• Marcipanchips og softice med nougatsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Brødbudding med abrikosmosEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Banyuls med hvid chokolade og jordbærSpændende dessert med banyulsboller serveret i kræmmerhus samt hvid chokolademusse,...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!