Logo

Chokoladekage i fire lag med saltet karamel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Denne kage er ikke nem at lave, sviner, roder og kræver overblik. Men til gengæld er den en vaskeægte himmerigsmundfuld, man bør unde sig selv.

Denne kage er ikke nem at lave, sviner, roder og kræver overblik. Men til gengæld er den en vaskeægte himmerigsmundfuld, man bør unde sig selv.

 

Chokoladebund:

250 g chokolade

250 g smør

250 g sukker

250 g past. hele æg

75 g hvedemel

Let saltet karamel:

120 g farin

125 g smør

10 g honning

Chokolade creme:

60 g sødmælk

4 g gelatine

180 g piskefløde

100 g æggeblomme

45 g sukker

160 g chokolade

Kakaoovertræk:

55 g vand

75 g sukker

36 g kakaopulver

40 g fløde

2 blade gelatine

 

Chokoladebund:

1. Smør og chokolade smeltes over vandbad, mens æg og sukker piskes luftigt. De to masser røres sammen og hvedemelet vendes i

2. Bages ved 180°C i ca 12 – 15 min. Stilles til side, men ikke på køl

 

Let saltet karamel:

1. Farin, smør og honning koges til 125°C

2. Kom karamellen ud over bunden og stilles til side men ikke på køl

 

Chokolade creme:

1. Sukker og æg piskes til snaps. Fløden piskes let cremet

2. Smelt chokoladen.

Kog mælken op, tag den af varmen og smelt gelatinen heri.

Hæld den lune mælk over den smeltede chokolade.

3. Rør æggesnaps og chokoladeblanding sammen og vend til sidst flødeskummet i

4. Hæld straks blandingen ovenpå karamellen i formen og sæt nu kagen på køl i et par timer

 

Kakaoovertræk:

1. Læg gelatinen i blød og kog alle øvrige ingredienser op.

Tag gryden af varmen og rør gelatinen ud i cacaoblandingen

2. Fordel kakaoovertrækket øverst på kagen og sæt den tilbage på køl

 

Server eventuelt kagen med en kugle hjemmelavet vaniljeis

--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.911 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jordbærsorbet - diabetikerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Abrikoser med marengslågAbrikoser med marengslåg er en god dessert, som med fordel kan laves dagen før og...
• Kirsebær-hindbærgrødDen traditionelle danske rødgrød med fløde, der er meget lækker med utraditionelt...
• Jordbærsorbet - diabetikerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!