Logo

Chokoladesouffle i stegeso

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
# Ingredienser
300 g mørk chokolade
80 g sukker
6 dl fløde
1½ spsk smør
3 spsk hvedemel
9 æg

* Tilberedning        
Kog chokoladen med fløden, til den er smeltet.
Rør hvedemel og smør sammen og jævn chokoladen med smørbollen.
Rør æggeblommerne med sukkeret, til de er skummende.
Når chokoladedejen er lidt afkølet, tilsættes den lidt ad gangen til æggeblommerne.
Lige inden souffleen skal bages, vendes de stiftpiskede hvider i.
Den gennemfugtede stegeso smøres med smør og drysses med sukker.
Kom dejen i, læg låg på og bag souffleen i ca 50 minutter ved 200 ºC.
Den skal spises, lige når den er færdigbagt.
Iskold cremesauce eller flødeskum smager godt til.
 
Tips: Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende anvendes til de søde ting.
De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.414 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tips: Komfur på hjulEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hakkebøf med appelsin-gremolataHer er saftige hakkebøffer fulgt af tykke balsamico-stegte rødløgsskiver og en frisk...
• Henriks pasta med soltørrede tomaterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbærpocheret pære med druesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!