Logo

Chokoladetarteletter med hvid chokolademousse og hindbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladetarteletter med hvid chokolademousse og hindbær

Mørke bunde med hvid chokolademousse toppet med søde, friske hindbær.

Tærtedej:

3 dl hvedemel

125 g koldt smør

1 spsk. kakao, gerne 70 %

0,5 dl sukker

½ knsp salt

1 æggeblomme

1 spsk iskoldt vand

 

Mousse:

2 dl piskefløde

200 g hvid chokolade

3 past. æggeblommer, skal have stuetemperatur

2 spsk lys rom

Pynt:

masser af friske hindbær

kanel

 

Tærtedej:

Kør hvedemel, smør, kakao, sukker og salt i en foodprocessor, til det er smuldret.

Tilsæt den let piskede æggeblomme og vand, og kør til en samlet dej.

Tryk dejen ud i tarteletforme, ca. 8 cm i diameter, og stil i køleskabet ca. 30 min.

Stil ovnen på 200°C.

Prik bunden med en gaffel, og beklæd kanterne med alufolie.

Bag midt i ovnen ca. 15 min.

Løsn, fjern folien og lad afkøle helt

Pisk fløden til flødeskum.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Pisk æggeblommerne, og tilsæt dem under kraftig omrø­ring.

Rør flødeskummet i, og smag til med rom.

Fordel dejen i de små forme.

Lad stivne i køleskabet, mindst 4 timer, gerne til næste dag

 

Pynt med masser af friske hind­bær og drys kakao over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.096 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her