Logo

Citron-sorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citron-sorbet

 

Is er en nem dessert. Prøv fx Mokkais med abrikoser, Jordbæris, Parfait-is og her citronsorbet.

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20 min. Frysetid: ca. 4 timer

#

2½ dl citronsaft

2 blade husblas

 

Sukkerlage:

5 dl vand

160 g (2 dl) melis

1 stor citron

85 g (1 dl) melis

*

1. Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 min.

2. Bring 5 dl vand og 2 dl sukker i kog i en tykbundet gryde.

Lad det simre i 5 min.

Tag gryden fra varmen og lad den stå i andre 5 min.

Knug vandet af husblasen og rør den i sukkerlagen.

Lad den smelte.

3. Hæld citronsaften i lagen, der hældes i en frysefast form og lad den fryse i ca. 4 timer.

Rør i den et par gange.

4. Mens sorbet'en fryser, skæres citronen i tynde skiver, der kommes i den samme gryde med så meget vand, at det dækker.

Tilsæt 1 dl sukker.

Lad det småkoge over svag varme, til citronskiverne er blanke og glaserede og lagen næsten kogt væk.

5. Ved serveringen pyntes hver portion med 1-2 skiver citron og måske en lille kvist citronmelisse.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 691 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?



Effektiv reklame - klik her