Logo

Citronfromage med blåbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronfromage med blåbær

 

Hvad enten det er oldemors klassiske citronfromage, eller en af de nyere varianter med Baileys, kaffe eller passionsfrugter, så er fromage altid en sikker vinder på dessertbordet.

6 personer

 

#

5 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
100 g sukker
2 tsk. reven citronskal af en usprøjtet citron
1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de småbægre
3 dl piskefløde
Pynt:
evt. 1 dl piskefløde
reven citronskal
friske blåbær

*

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.

Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet.

Tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.

Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn.

Rør resten af citronsaften i.

Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt.

 

Rør lidt af æggemassen i.

Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.

 

Pisk æggehviderne stive.

Pisk fløden til skum.

 

Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i.

Hæld fromagen i en skål, og stil den i køleskabet et par timer.

Pynt evt. med citronskal, flødeskum og blåbær.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 520 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?