Logo

Crème brûlée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Crème brûlée

 

Dette er dronningen blandt desserter ganske enkel og helt vidunderlig. Den klassiske crème brûlée er en vaniljecreme, der gratineres med sukker, så der opstår et ganske tyndt, sprødt lag karamel over den fløjlsbløde creme.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 30-45 min. Køletid: mindst 3½ time

 

#

1 stang vanilje

3 spsk sukker

½ liter piskefløde (evt. halvt fløde og halvt mælk)

4-5 æggeblommer

1 knsp. salt

3-4 spsk rørsukker

*

 

Crème brûlée

 

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.

Giv fløden et opkog med vaniljestangen.

Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad det trække i 10 min.

 

Crème brûlée

 

2. Rør æggeblommer sammen med vaniljesukker og salt, og rør vaniljefløden i.


Crème brûlée

 

3. Si cremen over i en kande.

Stil 4 ovnfaste skåle i et ovnfast fad.

Fordel cremen i skålene, og hæld kogende vand i fadet.

Sæt fadet i ovnen ved 150 °C i 25-40 min. (lav tid til lave skåle), til cremen akkurat har sat sig.

Stil skålene til afkøling i 30 min., og sæt dem derefter utildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.

 

Crème brûlée

 

4. Drys et tyndt lag rørsukker over cremen, og gratiner dem med en gasbrænder eller under grillen i 2-3 min.

 

TIPS: kan smages til med fintrevet citron- eller appelsinskal, kaffe, te, krydderurter som fx mynte, lavendel, citronverbena, basilikum eller rosmarin, krydderier som fx anis, kanel, muskat eller lakrids, eller tilsættes revet chokolade, frisk, tørret eller syltet frugt eller spiritus.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 274 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sønderjysk koldskålDet er først rigtig sommer når du har spist Sønderjysk koldskål, og så vil du ønske du kan...
• KærnemælksfromageFromage er blevet moderne igen. Citronfromagen er nok den mest kendte, men...
• Tiramisu dessertDen meget elskede italienske efterret behøver ikke at være en kaloriebombe. Her serveres...
• Rabarberis med høvlet nougatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!