Logo

Crème Brulée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Denne klassiske franske dessert består af en vaniljecreme med et lag karamelliseret sukker ovenpå.

7 æggeblommer
140 g sukker
2 vaniljestænger
2 1/2 dl sødmælk
7 dl piskefløde
lyst, fint rørsukker kaldet Cassonade

Skrab kornene ud af vaniljestængerne og bland det med sukker og æggeblommer. Rør det langsomt og stille sammen med et piskeris, til det bliver hvidt. Det skal ikke skumme, derfor bruges ikke elpisker. Rør mælken og til sidst fløden i. Lad cremen hvile 1 time, der må ikke røres! Fjern det skum der ligger på overfladen (ellers kommer der små bobler i cremen!) Fordel cremen i lave skåle (1 1/2 -2cm) så cremelaget ikke bliver for højt, og bag cremen i ovnen ved ca. 90° til den er næsten stiv. Mærk med en finger, cremen skal "skælve" og stadig virke næsten flydende i midten. Brug ikke varmluft, det giver "skorpe". Køl helt af. Drys et tyndt lag sukker over og stil under grill, til det smelter/karameliserer. Det er vigtigt, men vanskeligt, at det tynde sukkerlag bliver til helt sprød karamel uden at cremen bliver varm. Til dette brug anvendes normalt en lille gasbrænder. Desserten serveres med lidt frugt til.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.464 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hjemmelavet is 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ValnøddeisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Is surprise med melonsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hjemmelavet is 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os