Logo

Creme brûlée med æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Creme brûlée med æbler

 

Denne dejlige dessert går aldrig af mode - her har den fået æblefyld og smag af citrontimian.

Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: 35 min. Køletid: mindst 1 time

 

#

200 g æblebåde

2+2 spsk rørsukker

1 kvist citrontimian

3 æggeblommer

2½ dl fløde

50 g rørsukker

*

 

Tænd ovnen på 140 °C.

Kog æblebådene møre med sukker og 1-2 spsk vand (ca. 5 min.).

Afdryp æblerne, og fordel dem i 2 lave, ovnfaste skåle.

 

Sæt fløde over i en gryde med skyllet citrontimian og sukker, og varm det forsigtigt op, uden at det koger.

 

Rør æggeblommerne sammen i en skål, og rør den varme flødeblanding i.

Si cremen over æblekompotten, og stil skålene i et vandbad i ovnen til cremen er akkurat stivnet ca. 30 min.

 

Tag skålene ud af ovnen, og stil dem koldt i mindst 1 time.

 

Drys et tyndt lag rørsukker på overfladen af cremen, og brænd det til karamel med en lille gasbrænder eller under grillen i ovnen.

Lad desserterne afkøle før servering.

 

TIPS: Gem opskriften og erstat æblerne med snittede rabarber, når de kommer i sæson.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 492 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?