
 
Denne dejlige
dessert går aldrig af mode - her har den fået æblefyld og smag af citrontimian. 
Arbejdstid: 20 min.
Koge/bagetid: 35 min. Køletid: mindst 1 time 
 
#
200 g æblebåde 
2+2 spsk rørsukker 
1 kvist citrontimian
3 æggeblommer 
2½ dl fløde 
50 g rørsukker 
*
 
Tænd ovnen på 140 °C.
Kog æblebådene møre
med sukker og 1-2 spsk vand (ca. 5 min.). 
Afdryp æblerne, og
fordel dem i 2 lave, ovnfaste skåle. 
 
Sæt fløde over i en
gryde med skyllet citrontimian og sukker, og varm det forsigtigt op, uden at
det koger. 
 
Rør æggeblommerne
sammen i en skål, og rør den varme flødeblanding i. 
Si cremen over
æblekompotten, og stil skålene i et vandbad i ovnen til cremen er akkurat
stivnet ca. 30 min. 
 
Tag skålene ud af
ovnen, og stil dem koldt i mindst 1 time. 
 
Drys et tyndt lag
rørsukker på overfladen af cremen, og brænd det til karamel med en lille
gasbrænder eller under grillen i ovnen. 
Lad desserterne
afkøle før servering. 
 
TIPS: Gem opskriften
og erstat æblerne med snittede rabarber, når de kommer i sæson.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin