Logo

Creme brûlée-tærte med lakrids

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ca. 300 g af efterfølgende linsedej (resten kan fryses)
Linsedej:
100 g blødt smør
250 g hvedemel
100 g sigtet flormelis
evt. 1 citron, revet skal af
lidt salt
½ æg, letpisket
1 æggeblomme

Kagefyld:
50 g marcipan (gerne Lembke eller Summerbird)
50 g rørsukker
50 g usaltet smør (rumtemperatur)
1 æg, letpisket
15 g hvedemel
50 g hakkede, ristede mandler

Lakridsbrûlée:
2 ½ dl piskefløde
45 g rørsukker
co. 3 g lakridspulver (kan købes hos Specialkøbmonden)
3 æggeblommer (140 g / 1,4 dl)
co. 75 g rørsukker til karamelilsering

Topping: co. 250 g friske hindbær

Skær smørret til linsedejen i tern.
Kør hvedemel, smør, flormelis, citronskal og salt sammen, til blandingen ligner sand.
Tilsæt æg og æggeblomme, og ælt dejen videre et øjeblik, til den er glat og smidig.
Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile køligt i ½ time.
Du skal bruge ca. 250 g dej, resten kan du med fordel fryse, du skal bare pakke den godt ind i film.
Smør en tærteform på ca. 24 cm eller 6 små tærteforme på ca. 10 cm, og drys med majsgryn (polenta) eller hvedemel.
Beklæd bund og sider af tærteformen med linsedejen, og prik den med en gaffel. Sæt den på køl.
Rør marcipanen sammen med sukkeret.
Tilsæt smørret lidt ad gangen. Tilsæt dernæst æggene lidt ad gangen.
Vend til sidst hvedemel og mandler i.
Fyld massen i tærteformen.
Bag tærten i en forvarmet ovn ved 170ºC i 30-35 min.
Den er færdig, når man kan stikke en knivspids midt i den, uden at der hænger noget ved. Afkøl kagen.
Kog fløden til lakridscremen op sammen med sukker og lakridspulver.
Pisk massen godt igennem fra starten, ellers klumper lakridspulveret meget.
Hæld under piskning den kogende masse på æggeblommerne.
Sigt massen.
Fyld den på tærterne, og bag dem ved 85ºC varmluft i 30-40 min.
Brûléen er færdig, når den har sat sig lidt (er cremen kold, når den kommer i ovnen, er bagetiden næsten 1 time).
Tag tærterne ud af formene, og afkøl dem i køleskab.
Ikke for længe, så bliver mørdejen blød!
Drys den ved servering med rørsukker, og karamelliser den med en gasbrænder.
Man kan også karamellisere cremen under grillen i ovnen, men resultatet bliver ikke lige så godt.
Server med friske hindbær eller jordbær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.470 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her