Logo

Creme brulée med appelsinsmag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 æggeblommer
24 g sukker
korn af ¼ stang vanilje
revet skal af en ¼ uprøjtet appelsin
saft af en ¼ uspøjtet appelsin.
1 spsk rørsukker til karamellisering.
 
Sukker og æg pisket tykt, vaniljekorn tilsættes sammen med skal og saft fra appelsin.
Blandingen hældes i 2 el. 4 portionsskåle og bages i vandbad ved 140°C i 40 minutter.
Køles af og stilles på køl, til de skal serveres.
Ved servering drysses sukker fint ud over hele overfladen.
Dette karamelliseres ved grill eller stærk ild.
Hold øje - det skal blive brunt, ikke sort.

Tips: Denne portion er til 4 personer, hvis der samtidig serveres fx. en portionsskål (¾ dl) med Cocio is eller andet efter smag.
Se også opskriften Cocio is.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.878 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her