Logo

Creme caramel 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Elsket af alle og enhver - 6 til den søde finale.

8 spsk sukker
½ l mælk
1 knivspids salt
1 vaniljestang
4 æg

Først skal karamelsiruppen koges:
Bland 4 spsk sukker med 2 spsk vand i en lille gryde og kog sukkervandet ved svag varme under stadig omrøring.
Lad det blive ganske let brunt og tag det hurtigt af komfuret.
Fordel siruppen i 6 ovnfaste små forme (der skal være plads til 1 1/ 4 - 1 ½ dl creme), vug formene frem og tilbage, så siruppen fordeles regelmæssigt i bunden.
Forvarm ovnen til 180° (varmluft: 160°).
Fyld en stor bradepande med vand og sæt den på den nederste rille.
Hæld mælken i en gryde med en knivspids salt og resten af sukkeret.
Varm det langsomt op.
Flæk vaniljestangen på langs, skrab vaniljekornene ud og kom den ned til mælken sammen med stangen.
Lad blandingen koge op. Tag straks gryden af komfuret.
Pisk æggene i en skål.
Fisk vaniljestangen op af mælken og rør et par skefulde af vaniljemælken i æggene.
Tilsæt så efterhånden den øvrige mælk, mens der piskes kraftigt.
Hæld æggemælken i de forberedte forme.
Stil formene i vandbad (i bradepanden) og lad dem bage i godt 20 minutter, indtil massen er stivnet.
Tag så formene ud.
Lad dem først køle af et kort stykke tid og lad dem så blive rigtig kolde i køleskabet (helst natten over).
Før serveringen dyppes formene et øjeblik i varmt vand, cremen løsnes med en kniv skyllet i varmt vand og cremen vendes over på en tallerken.
Tid: 30 minutter, afkøling 20 minutter (plus afkøling i køleskab)
Smager godt sammen med espresso
kj pr. portion: 800

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.898 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her