Logo

Dessertblommer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
750 g friske blommer eller 300 g svesker + 4 dl vand
15 mandler

Lage:
¼ litervand
125 g sukker
1 ½ dl sherry

Blommerne skylles og udstenes gennem et snit foroven.
Sveskerne skylles, udblødes i vandet nogle timer og udstenes.
Mandlerne skoldes, smuttes og flækkes.
Der lægges en mandelfilet i hver blomme.
Vand og sukker bringes i kog.
Halvdelen af blommerne lægges i og koges meget sagte i ca. 5 min.
De tages op, før næste hold koges 5 min.
Da tilsættes sherry og alle blommerne lægges i gryden og varmes igennem 5-10 min., før der slukkes og dækkes med låg.
Blommerne skal ikke koge i sidste omgang.
Kompotten afkøles.
Den kan drysses med Vanila eller man kan koge et stykke hel kanel med.
Flødeskum eller råcreme serveres til.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.388 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?