Logo

Eksotisk frugtsalat med papaya-myntesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Eksotisk frugtsalat med papaya-myntesauce

Udover kokosnød, papaya, lime og mynte skal man ikke notere mere på indkøbslisten til denne frugtsalat. Brug øjnene, næsen og gerne fingrene til at finde de friskeste og mest modne frugter. 3-4 slags er fint.


1/4 frisk kokosnød
1 lille ananas i 1 1/2 cm tern
1/2 lille melon i 1 1/2 cm tern
1 moden pære skåret i store firkanter
250 g brombær
250 vindruer, udstenede og halverede 
Saft af 1 lime
Friske mynteblade

Papaya-myntesauce:
1 stor grofthakket papaya
5 spsk sukker (gerne rørsukker)
Saft af 1 lime
1 1/2 spsk grofthakket frisk mynte


Tænd ovnen på 200°C .

Skær tynde kokosflager af den kvarte kokosnød med en kartoffelskræller.

Læg dem på bagepapir og rist dem i ovnen til de er pænt gyldne 3-5 min.

Lad dem tørre på en bagerist.
Bland ananas, melon, pære, brombær og vindruer forsigtigt med limesaften og fordel frugten i 4-6 portionsskåle.

Det kan gøres i op til 4 timer i forvejen.

Dæk med plastfilm og opbevar køligt.

Papaya-myntesauce:
Purer papaya, sukker, lime og mynte i en blender til saucen er glat.

Hæld den over i en skål, dæk den til og stil den koldt til den skal serveres.
Hæld papayamynte-saucen over frugterne og drys med ristet kokosnød og pynt med friske mynteblade.


Tips:

Frugterne til frugtsalaten kan suppleres eller erstattes af fx papaya, mango, litchi, kiwi, ananaskirsebær og banan. Bruger man banan, skal man bruge lidt mere limesaft evt. smagt til med sukker, for at salaten får en fin balance mellem det syrlige og søde.
Papaya-myntesaucen kan tilberedes dagen før og opbevares på køl. Den er også god som sauce på vanilieis.
Du kan også bruge kokosmel i stedet for frisk kokosnød.

Frugt pr. person: Ca. 225 g

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.699 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BananmousseMousse kommer i mange versioner. De fleste kender nok chokolademousse. Her laves moussen...
• Mangoparfait med sauce af solbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Brændt crème, mocca-mascarpone is, moccasirup og sprød filoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• BananmousseMousse kommer i mange versioner. De fleste kender nok chokolademousse. Her laves moussen...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os