Logo

Eton mess, enkel jordbærdessert med marengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Eton mess, enkel jordbærdessert med marengs

 

Noget af det bedste er friske, aromatiske, solmodne jordbær med nyslynget honning. Det kan spises døgnet rundt. Eton Mess er en klassisk engelsk jordbærdessert, den er nem at lave og smager langt bedre, end den ser ud. Navnet kommer fra Eton College, hvor den serveres til den årlige sommer cricket-kamp mod Winchester College.

3-4 portioner

 

#

500 g solmodne jordbær kan på andre tider af året erstattes med banan

2,5 dl piskefløde

1 stang vanilje

ca. 50 g flormelis afhængigt af hvor søde bærrene er

 

Marengs:

2 æggehvider

75 g sukker

*

Marengs:

Pisk æggehvider stive med lidt af sukkeret, og vend resten af sukkeret i skummet med en dejskraber.

Sæt ca. 15 kager på størrelse med et lille hønseæg på bagepapir på bageplade.

Bag ca. 40 min. i en 110 °C varm ovn.

Lad kagerne køle på bagerist et tørt sted.

 

Skyl jordbærrene og skær dem i stykker.

Bland dem med flødeskum smagt til med vaniljekorn og flormelis og riv eller knus marengs og vend sammen med jordbærrene lige før servering.

Nyd straks herligheden.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.924 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her