
Fennikel-melon-salat
Rå fennikel i salat? De sunde knolde med den typiske anissmag passer perfekt til vandmelon og parmaskinke! 
1 fennikel à 650 g  
salt, peber
1 spsk hakket frisk basilikum
2 tsk citronsaft
2 spsk (oliven)olie
600 g vandmelon
8 skiver parmaskinke
peber
*
A. Fennikel gøres i stand og høvles i så tynde strimler som muligt.
 
B. De blandes i en skål med salt, peber og hakket frisk basilikum og æltes kraftigt 2-3 minutter. 
2 tsk citronsaft og 2 spsk olie tilsættes. 
Lad det trække 10 minutter.
 
C. I mellemtiden skrælles vandmelonen og kernerne fjernes så godt som muligt. 
Melonen skæres i terninger. De blandes med fenniklen. 
8 skiver parmaskinke lægges på 4 tallerkener og læg salaten ved. 
Drys med lidt peber. 
 
Pr. portion: 9 g protein, 7 g fedt, 6 g kulh. = 139 kcal 580 kj 

Jordbærsuppe, kold, med croutoner
En lækker kombination: søde jordbær og krydret basilikum. Prøv denne helt anderledes suppe
 
1 kg jordbær
2 dl rød druesaft
1 knsp stødt kanel
100 g sukker
3 spsk citronsaft
200 g brioche (ell. andet ristebrød) 
50 g smør
1 brev vaniljesukker
8 stilke basilikum 
*
A. Alle jordbær skylles, gøres i stand og skæres i kvarte. 
600 g jordbær pureres fint med 2 rød druesaft, 1 knsp stødt kanel, 100 sukker og 3 spsk citronsaft. 
400 g jordbær skåret i kvarte blandes i. 
Lad det stå et koldt sted i 2 timer.
 
B. Brioche skæres i store terninger. 
Lad 50 g smør smelte på en sliplet-pande, til det er skummende og rist brødterningerne gyldne i det ved svag varme. 
Tilsæt 1 brev vaniljesukker og lad det smelte et øjeblik. 
Nip bladene af 8 stilke basilikum og skær dem i strimler. 
Bland dem med brødterningerne, kom dem på den iskolde suppe og server den straks. 
 
Pr. portion: 5 g protein, 24 g fedt, 83 g kulh. = 590 kcal - 2470 kj