Logo

Fersken-limeis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 dåse ferskner, ca. 425 g
3 tsk limesaft, friskpresset
150 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 tsk limeskal, fintrevet
¼ l. piskefløde
½ l. kærnemælk

Honningmandler
25 g smør
100 g mandler, smuttede og flækkede
1 ½ dl akaciehonning
½ dl vand

Pynt:
limeskal, fintrevet

Fersken-limeis:
Hæld fersknerne til afdrypning i en sigte. Kom dem i en food processor/hurtighakker sammen med limesaft, flormelis og vaniljesukker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Kom ferskenblandingen i en skål og tilsæt limeskal. Pisk fløden stiv. Vend forsigtigt kærnemælk og flødeskum i fersken-blandingen. Hæld blandingen i en metalform (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Frys isblandingen i ca. 24 timer. Rør 3-4 gange under indfrysningen. Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Honningmandler:
Smelt smørret i en pande. Tilsæt mandlerne og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. til mandlerne er gyldne. Tag panden fra varmen. Tilsæt honning og vand og rør i blandingen til honningen er smeltet.

Ved serveringen:
Anret fersken-limeis i kugler i portionsglas sammen med de lune honningmandler.
Tips: Isen kan formes til kugler i god tid, fx dagen før. Stil isen i køleskabet i ca. 1 time. Form den til kugler og læg dem på fx et fladt fad. Stil iskuglerne tildækket i fryseren.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.646 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?