Logo

Festkrans fyldt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Festkrans fyldt

 

Er der noget mere lækkert end en luftig og lækker vandbakkelse? Her bages den som en krans og fyldes med fløde og frisk frugt. En festkage • Honning bidrager med fedtfri sødme • Et stykke indeholder kun 180 kcal.

Forberedelse 20 min. + hvile. Tilberedning 45 min. 8 portioner

 

# Råvarer til Festkrans fyldt:

3 dl mælk

2 spsk smør eller margarine

¼ tsk salt

2½ dl hvedemel med højt protein indhold

2 æg

2 æggehvider

5 dl piskefløde

400 g blandede friske bær

 

GLASERING:

2 spsk honning

2 spsk mandelflager

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 200 °C.

Beklæd en plade med bagepapir.

 

2 Bring mælk, fedtstof og salt i kog, i en gryde ved jævn varme.

Rør melet i og rør til dejen danner en klump og slipper grydens sider, ca. 2 min.

Tag gryden fra varmen og pisk æg og æggehvider i, et ad gangen, til alt er godt blandet.

Sprøjt dejen ud på pladen i en cirkel som er 25 cm i diameter.

 

3 Stil pladen i ovnen og bag i 45 min.

Sluk for ovnen og lad kagen svale i ovnen med halvt åben luge.

 

4 Del kagen midt igennem vandret.

Fjern blød dej fra indersiden af kagen.

Pisk fløden til skum og fyld kagens bund med det.

Læg overdelen på.

 

5 Bland honning og mandler i en lille gryde.

Varm derpå ved jævn varme til honningen smelter, ca. 5 min.

Dryp glasuren over kagen og fyld kagens midte med friske bær. Server straks.

 

Tips & råd


Festkrans fyldt 

Anvend en sprøjtepose med stjerneformet tylle til at sprøjte dejen ud på pladen.

Brug et jævnt tryk og hold fast i posen så formen bliver jævn.


Festkrans fyldt 

Tag blød dej ud fra indersiden af kransens bund så der bliver plads til fyldet.

Det holder også kalorietallet nede.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 361 = kJ 1516

Kulhydrat 26 g Protein 8 g Fedt 25 g (62%) Fibre 3 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 31 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mokka éclairsI Paris kan du købe éclairs i ethvert bageri. Eclair betyder lyn, og navnet hentyder...
• Landgangsbrød 3Prøv at bage lange eclairs til landgangsbrød. De kan få lidt forskelligt fyld
• Ostevandbakkelser med champignonDu får taget på at lave vandbakkelser, når du har prøvet det et par gange. Dejen må ikke...
• Vindruer bagteAnderledes men let dessert med vindruer, der bages i ovn sammen med sukker, sherry og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os