Logo

Figentærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
3 dl hvedemel
2 dl stødt melis
170 g margarine
1 1/4 spsk vand
300 g tørret figen 
130 g tvebak
1 1/2 dl brun farin
3 1/2 dl sirup
2 1/2 spsk citronsaft friskpresset
90 g hasselnød
 
Tærtedej: Bland hvedemel og sukker, smuldr margarinen ud i blandingen med fingrene eller hak det i køkkenmaskinen.
Dejen samles med en smule vand og arbejdes igennem.
Beklæd en smurt tærteform med den, prik den med en gaffel og stil bunden koldt, mens fyldet tilberedes.
 
Fjern de grove stilke på fignerne.
Skær dem i mindre stykker og bred dem ud på tærtebunden.
Rør knuste tvebakker eller rasp med farin, sirup, hakkede nøddekerner og citronsaft.
Bred massen ud over fignerne og bag tærten ved 200ºC i ca. 35 min.
Tærten serveres lun med cremefraiche eller flødeskum.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.365 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ymerdessert 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær- og rabarberstrudelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æbler i yoghurtcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ymerdessert 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os