Logo

Flødeostekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Flødeostekage


Den legendariske ostekage med den nemme sprøde kiksebund og kirsebær i gelé kan den dag i dag gøre mange bløde i knæene. (6-8 pers)

 

#

75 g smør

150 g fuldkorns hvedekiks

4 blade husblas

200 g flødeost

2 æg

ca. 2 dl cremefraiche

1 tsk vanilje

1 spsk citronsaft

1 tsk revet citronskal

50 g florsukker

Pynt:

1 glas syltede kirsebær

2½ dl kirsebærsaft

4 blade husblas.

*

 

Smelt smørret.

Smuldr kiksene deri og bland det sammen.

Hæld massen i en springform (20 cm i diameter).

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.

Rør flødeost sammen med æggeblommer, cremefraiche, vanilje, citronsaft og -skal.

Træk husblassen op af udblødningsvandet og smelt den i en lille skål i vandbad.

Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen.

Pisk hviderne stive.

Bland forsigtigt florsukker i og vend dem i ostemassen.

 

Hæld det over kiksene i springformen, og stil den koldt til næste dag.

Hæld saften fra kirsebærrene og fortynd den med vand, til der er 2½ dl.

Bland de udblødte, smeltede husblas i saften.

Pynt kagen med kirsebær.

Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne.

 

Tips: Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.

 


 

 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.647 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Garbo kagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nanas kanelkage Skærekage - Den er virkelig god
• Herman venne kage - Amish friendship cakeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æggehvide fromageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!