Logo

Flødeostekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
6-8 personer

75 g smør
150 g fuldkorns hvedekiks
4 blade husblas
200 g flødeost
2 æg
2 dl cremefraiche
1 tsk vanilje
1 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
50 g flormelis
Pynt:
1 glas syltede kirsebær
2 1/2 dl kirsebærsaft
4 blade husblas

Smelt smørret. Smuldr kiksene deri og bland det sammen. Hæld massen i en springform (20 cm i diameter). Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min. Rør flødeost sammen med æggeblommer, cremefraiche, vanilje, citronsaft og -skal. Træk husblasen op af udblødningsvandet og smelt den i en lille skål i vandbad. Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt flormelis i og vend dem i ostemassen. Hæld det over kiksene i springformen, og stil den koldt til næste dag. Hæld saften fra kirsebærrene og fortynd den med vand, til der er 2 1/2 dl Bland de udblødte, smeltede husblas i saften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne. Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1042 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Barsø kaffebrødBarsø ligger lidt nordøst for Åbenrå ud for Genner bugt. Derfra kommer denne op­skrift på...
• Barsø kaffebrødBarsø ligger lidt nordøst for Åbenrå ud for Genner bugt. Derfra kommer denne op­skrift på...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.