Logo

Flamberede figner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Flamberede figner

 

Her er en festlig og nem dessert. Vi serverer de flamberede figner med flødeskum - en god vaniljeis eller lakridsis vil også gøre sig god til.

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 10 min. 4 personer

 

#

3 økologiske appelsiner

8-12 figner

1 dl sukker

½ dl cognac eller anden spiritus

Tilbehør: 2 dl piskefløde

*

Vask appelsinerne og skær skallen i tynde strimler (uden den hvide hinde) brug evt. et citrusjern. Pres saften over i en gryde og tilsæt sukker og strimler af skallen.

Kog det igennem 5 min.

 

Vask fignerne og skær dem i halve.

Læg dem i sukkerlagen og lad dem simre 5 min, mens de vendes hele tiden.

Tilsæt lidt cognac eller anden spiritus og sæt ild til.

Server straks med iskold flødeskum.

 

Flamberede figner

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.510 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Friske figner med mascarponecremeDen enkle dessert består af friske figner med mascarponecreme - prøv den. Find flere gode...
• Brændte figner med marcipanEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Friske figner med mascarponecremeDen enkle dessert består af friske figner med mascarponecreme - prøv den. Find flere gode...
• Brieost med tyttebær i filodejDenne dessert er let at lave og ser flot ud. Perfekt dessert, hvis dine gæster kan lide...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os