Logo

Fransk citrontærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fransk citrontærte

Dej:

175 g hvedemel

80 g sukker

75 g smør

30 g mandler

1 stk æg

1 stk æggeblomme

Fyld:

5 spsk citronsaft

2 spsk reven citronskal

150 g sukker

160 g smør

5 ml piskefløde 38%

3 æg

Pynt: 8 blade frisk citronmelisse

 

Dej: Hvedemel, sukker, smør og knuste mandler blandes godt sammen i en skål til en ”crumble”, så røres ægget og æggeblommen i og dejen stilles til side tildækket.


Fyld: Citronsaft og -skal samt sukker koges op i en pande.

Smør og fløde tilsættes, og det piskes til det koger igen.

Der slukkes for varmen og æggene tilsættes under konstant omrøring til konsistensen er tyk som kagecreme, ca. 10 min.
Smør en tærteform med smør.

Rul dejen ud til ca. 3 mm. tykkelse, læg den i formen og ret kanterne af.

Læg bagepapir oven på dejen og læg lidt vægt ovenpå for at holde dejen nede mens den bager.
Tærtebunden bages i den forvarmede ovn ca. 10 min. ved 220°C.

Derpå fjernes ris og bagepapir, og bunden bager færdig i ovnen endnu 5 min., hvorefter den stilles til afkøling.
Fyldet kommes i tærtebunden, og tærten stilles til afkøling i køleskabet minimum 2 timer før servering.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.534 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frugtsalat med vaniljekvarkVil du have en lidt finere frugtsalat, kan der blandes flødeskum i
• Sprøde marengs og PavlovaDen sprøde dessertkage, Pavlova, menes at være skabt til ære for den russiske ballerina...
• Frugtsalat med skyrcremeHer er en nem og lækker hverdagsdessert, der ikke tynger alt for meget på...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!